Ein gantz neues und nutzbahres Koch-Buch, In welchem Zu finden, wie man verschiedene herrliche und wohl-schmäckende Speisen von gesottenen, gebratenen und gebachenen, als allerhand Pasteten, Dorten, Krapffen, [et]c. sehr künstlich und wohl zurichten Wie auch Allerhand eingemachte Sachen, so zum Confect auffgesetzt serden, bereiten solle
Worbey Ein Register, in welchem zu finden, was vor Speisen denen Patienten in unterschiedlichen Kranckheiten dienlich zu kochen seyen. Sambt Einer kurtzen Ordnung, wie man sich täglich in Essen und Trincken verhalten solle, damit nicht unzeitige Kranckheiten verursachet werden
Main Author: | Liechtenstein, Eleonora Maria Rosalia, kněžna, 1647-1704 |
---|---|
Other Authors: | Voigt, Leopold, 1650-1706 |
Format: | Books |
Language: | German |
Published: |
Wienn in Oesterreich :
Druckts und verlegts Leopold Voigt, Univ. Buchdrucker
1701
|
Subjects: | |
Item Description: |
"Cum Licentia [et] Facultate Superiorum, [et] Privil. Sac. Caes. Majest." Jméno autorky podle KVK Karlsruher Virtueller Katalog Pravděpodobný původní rozsah: 2 nečíslované strany (titulní list), 120 stran a asi 10 nečíslovaných stran rejstříků. Vyšlo pravděpodobně jako součást (přítisk) ke spisu: "Freywillig auffgesprungener Granat-Apffel deß christlichen Samaritans oder: auß christlicher Lieb des Nächsten eröffnete Gehaimbnus ..." od stejné autorky (srov. KVK Karlsruher Virtueller Katalog) Impresum na titulní straně pod linkou z ozdůbek. Ornamentální pásy, plné ozdobné iniciály ve volném prostoru, ojediněle ozdůbky v záhlaví, nežívá záhlaví oddělena od textu linkami, signatury, kustody |
Note (binding): |
Vazba nová zhotovená při restaurování knihy, polokožená - lepenkové desky polepené papírem se vzorem připomínajícím jednoduché fládrování, hřbet a rohy pataženy hnědou kůží, na hřbetu červený štítek s vytlačeným a zlaceným titulem |
Physical Description: |
1 svazek ; 4° |
Books
LEADER | 03283nam a22004213i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 0647196 | ||
003 | CZ-CbJVK | ||
005 | 20160519090425.3 | ||
007 | ta | ||
008 | 160517s1701----au-----e------001-0-ger-d | ||
040 | |a CBA001 |b cze |e rda | ||
072 | 7 | |a 08 |x Souborná díla |9 12 |2 Konspekt | |
072 | 7 | |a 09 |x Rukopisy, prvotisky, staré tisky |9 12 |2 Konspekt | |
080 | |a (035) |2 MRF | ||
080 | |a 087.6:641/642 |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Liechtenstein, Eleonora Maria Rosalia, |c kněžna, |d 1647-1704 |7 mzk2003197709 |4 aut | |
245 | 1 | 4 | |a Ein gantz neues und nutzbahres Koch-Buch, In welchem Zu finden, wie man verschiedene herrliche und wohl-schmäckende Speisen von gesottenen, gebratenen und gebachenen, als allerhand Pasteten, Dorten, Krapffen, [et]c. sehr künstlich und wohl zurichten Wie auch Allerhand eingemachte Sachen, so zum Confect auffgesetzt serden, bereiten solle : |b Worbey Ein Register, in welchem zu finden, was vor Speisen denen Patienten in unterschiedlichen Kranckheiten dienlich zu kochen seyen. Sambt Einer kurtzen Ordnung, wie man sich täglich in Essen und Trincken verhalten solle, damit nicht unzeitige Kranckheiten verursachet werden / |c Von einer Hoch-Adelichen Perdohn zusammen getragen, und in Druck gegeben |
264 | 1 | |a Wienn in Oesterreich : |b Druckts und verlegts Leopold Voigt, Univ. Buchdrucker, |c 1701 | |
300 | |a 1 svazek ; |c 4° | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
500 | |a "Cum Licentia [et] Facultate Superiorum, [et] Privil. Sac. Caes. Majest." | ||
500 | |a Jméno autorky podle KVK Karlsruher Virtueller Katalog | ||
500 | |a Pravděpodobný původní rozsah: 2 nečíslované strany (titulní list), 120 stran a asi 10 nečíslovaných stran rejstříků. Vyšlo pravděpodobně jako součást (přítisk) ke spisu: "Freywillig auffgesprungener Granat-Apffel deß christlichen Samaritans oder: auß christlicher Lieb des Nächsten eröffnete Gehaimbnus ..." od stejné autorky (srov. KVK Karlsruher Virtueller Katalog) | ||
500 | |a Impresum na titulní straně pod linkou z ozdůbek. Ornamentální pásy, plné ozdobné iniciály ve volném prostoru, ojediněle ozdůbky v záhlaví, nežívá záhlaví oddělena od textu linkami, signatury, kustody | ||
562 | |a Poškození: neúplné - chybí strany 15-22, 31-62, 65-68, 79-80, 85-86, 95-120 a nestránkované rejstříky |5 CZ-CbJVK | ||
562 | |a Celá kniha včetně přívazku byla koncem 20. století komplexně restaurována |5 CZ-CbJVK | ||
562 | |a Na předním přídeští tužkou číselná značka antikvariátu a cena 2.500 (korun) |5 CZ-CbJVK | ||
562 | |a Stará sign.: SC 2065 |5 CZ-CbJVK | ||
563 | |a Vazba nová zhotovená při restaurování knihy, polokožená - lepenkové desky polepené papírem se vzorem připomínajícím jednoduché fládrování, hřbet a rohy pataženy hnědou kůží, na hřbetu červený štítek s vytlačeným a zlaceným titulem |5 CZ-CbJVK | ||
650 | 0 | 7 | |a kuchařské knihy |2 czenas |
655 | 7 | |a příručky |2 czenas | |
700 | 1 | |a Voigt, Leopold, |d 1650-1706 |7 xx0125711 |4 prt | |
787 | 0 | 8 | |i Obsahuje přívazek: |t [Artzney-Buch |h 1 svazek |d [Místo vydání není známé] : [Nakladatel není známý], [asi mezi 1690-1720] |
910 | |a CBA001 | ||
903 | |a RP |